Rákszűrés CT vizsgálattal

By | April 28, 2016

pet_ct_vizsgálat_árHa van egy betegség, ahol a megelőzés mindennél többet számít, akkor az a rák. És habár a legtöbben ezzel tisztában vannak, sokan mégsem fektetnek elég hangsúlyt a szűrések fontosságára. Ám akik komolyan veszik testük és egészségük megóvását, azoknak napjainkban számos nagyszerű szűrővizsgálat áll a rendelkezésére! A legjobb talán mindközül a PET-CT vizsgálat. Ez a PET (Pozitronemissziós tomográfia) és a CT (számítógépes tomográfia) vizsgálatok ötvözéséből született eljárás.

PET/CT vizsgálat – Diagnosztika minden eddiginél részletesebben

Ennek a két vizsgálatnak az egyesítésével új kapuk tárultak fel a daganatos betegségek elleni harcban. A CT vizsgálat már régóta jól bevált eszköze a rákos elváltozások pontos diagnosztizálásának, behatárolásának. A PET vizsgálat pedig a rendellenes anyagcsere folyamatok felfedezésében segít. Ez azért fontos, mert rosszindulatú daganatok esetén az anyagcsere változások jellemzően már az anatómiai elváltozásokat előtt megkezdődnek. Ez pedig azt jelenti, hogy PET CT vizsgálat PET részének köszönhetően minden eddiginél hamarabb felismerhetővé válnak. A kombinált és sima CT vizsgálatok ára és menete megtalálható a weboldalon.

Kardiológiai szempontból is hatásos

Az onkológia mellett a másik terület, ahol CT vizsgálatok nagyszerűen használhatóak az a kardiológia. Hiszen számos olyan szívbetegség létezik, ahol a megelőzés rendkívül fontos. Az úgynevezett kardio-CT már idő előtt képes kimutatni a szív és koszorúér kóros elváltozásait. Ezzel pedig megelőzve egy potenciális infarktust!