Költségcsökkentés virtualizációval

By | July 23, 2014

Magnifying Glass - Cloud ServicesKöltséges az irodai eszközpark fenntartása, fejlesztése, és cserébe még csak nincs is teljesen kihasználva? Számos vállalat küzd napjainkban ezzel a problémával, azaz, hogy a hagyományos értelemben vett hardverek nem megfelelően működnek – legalábbis nem olyan hatékonyan, mint ahogy a vállalatok infokommunikációs háttere működhetne a virtualizációs szolgáltatások igénybevételével. Nem teljesen eldöntött, a virtualizáció rendszer vagy inkább szemléletmód, ám az elmélkedést, ha nem is megspórolni, de érdemes félretenni, amikor a mindennapok valóságában láthatóan működik.

A virtualizációs szolgáltatások fajtái

Az internet révén, a virtualizációs szolgáltatások segítségével megvalósul az erőforrások ésszerűbb elosztása, a teljes kihasználtság, az egész rendszerből fakadó rugalmasság.

Virtuális desktop

Vegyük például a virtuális desktopot. A megoldás gyakorlatilag egy PC-nek megfelelő kapacitás és funkcióik bérlése egy szolgáltatótól, és a segítségével akár nyilvános wifi hálózaton keresztül, még okostelefonnal vagy tablettel is képes csatlakozni a vállalati rendszerhez. Így aztán bárhol, bármikor biztonságosan lehet távmunkát végezni, hiszen a munka még az eszköz meghibásodásával vagy ellopásával sem vész el.

Virtuális telefonközpont

Hasonlóan előnyös szolgáltatás a virtuális telefonközpont is: jóval alacsonyabb költségekkel, a hagyományos telefónia korlátait magunk mögött hagyva folyhat a vállalati kommunikáció. A virtualizációs szolgáltatások körébe tartozik továbbá a virtuális szerver, a virtuális router, és a komplett iroda. A virtualizáció szépsége, hogy nem muszáj egyszerre fejleszteni mindent, lehet lépésenként, de akárhogy is, a megszokottnál sokkal alacsonyabb költségekkel. Érdekes információkat talál a témáról az Ace Telecom weboldalán.

Mennyire tetszett a cikk?